28 December, 2009

Bismillah

NEW ZEALAND (PART 2) DAN SETERUSNYA

Saya agak sibuk sejak kebelakangan ini menyebabkan saya tidak berkesempatan untuk menceritakan siri perjalanan saya yang seterusnya di New Zealand. Insya Allah, bila saya berpeluang, saya akan menulis juga serba sedikit mengenai tempat-tempat yang saya kunjungi ketika berada di sana.


Apapun, kebanyakan gambar-gambar sepanjang saya di sana telah saya 'upload'kan di laman multiply saya dan sila berkunjung ke laman tersebut untuk melihatnya.

TAUTAN UKHWAH ALSAGOFIYYAT_44

Alhamdulillah, terlaksana juga Majlis Tautan Ukhwah ini pada 27 Disember yang lepas di Masjid As-Syafaah. Walaupun jumlah kehadiran tidak memberangsangkan, saya tetap bersyukur kerana dapat bertemu semula dengan rakan-rakan menengah 4, 1999 yang dapat meluangkan masa pada hari tersebut.


Semoga majlis ini menjadi satu langkah awal untuk para komiti melaksanakannya pada masa-masa akan datang. Tahniah kepada Damia dan Laila di atas sebuah inisiatif yang baik. Jazakumallahu Khairal Jaza'.

PULANG KE UKM

Insya Allah esok, saya akan berangkat pulang ke UKM. Kepulangan saya kali ini tentu sahaja tidak akan sama seperti semester-semester yang telah lepas. Saya dapat merasakan yang ianya akan menjanjikan 'kebosanan' yang tiada bertepi. Ya Allah, kuatkanlah hati saya agar terus hidup di laluan ilmu dengan penuh bermotivasi.

Baiklah sampai di sini dahulu, Insya Allah kita bertemu lagi di lain penulisan yang tentunya ditulis dari bumi UKM.

Sekian.

Wassalam =)

0 Comments:

Post a Comment