10 October, 2007

Bismillah

Sudah 4 hari aku berada di rumah. Kembali menghirup udara Singapura. Tapi percutian Hari Raya yang sudah ku rancang untuk bergembira, nampaknya tidak menjadi. Aku terpaksa duduk dihadapan komputer, menyiapkan assignment yang diberikan last minute oleh ustaz. Kadang-kadang aku rasa macam nak marah juga. Maklumlah, banyak persiapan raya belum lagi aku siapkan. Lagi 2 hari nak raya…

Aku jadi muram…
Kadang-kadang geram…
Tak tahulah..apa nak jadi dengan assignment itu.
Aku tidak ada ‘perasaan’ dalam menyiapkannya…
Rancangan aku untuk ke Arab Street dan Geylang terpaksa aku tunda. Sepatutnya hari ini.. tapi aku tunda lagi esok…
Hai.. mcm mana ni..assignment itu tetap tak siap lagi?!!
Hari raya tak lama lagi..
Kuih ada lagi tak buat..
Baju ada lagi yang tergendala ni..
Mak dah bising dah…”baju-baju tu..bila kau nak lipat!”
“Kak..bila kau nak buat kuih nie?”
Adui..pening-pening!!
Aku jadi tertekan…dalam masa yang sama otak ligat memikirkan tentang peperiksaan!!
Ya Allah…tak pernah-pernah aku kalut mcm nie sekali.
Kenapalah dengan ustaz ni? Kenapa bagi assignment last minute macam ni?dah lah aku tak suka buat kerja last minute! Aku nak marah pada siapa sekarang ni?
Entah lahh!!!

Fasobrun Jamil….

0 Comments:

Post a Comment